Nieuwsberichten

In gesprek met Mark Gerards en Alfred Kool Gepubliceerd op: 02-11-2022


Landelijke Pensioen3Daagse


logopensioen3daagse_gr.jpg (706 KB)

Tijdens de Pensioen3Daagse begin november, is er extra aandacht voor jouw pensioen. Waarom? Omdat dingen die in je leven gebeuren, direct gevolgen kunnen hebben op jouw pensioen.


Ook bij PDN vinden we het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van wat er voor je geregeld is voor later. We hebben een speciale podcast opgenomen waarin wij praten over hoe pensioenfondsen werken aan het pensioen dat er in Nederland voor jou is geregeld.

Podcast PDN.jpg (40 KB)Aan het woord zijn Mark Gerards en Alfred Kool, beide communicatieadviseurs bij DSM Pension Services. Zij praten over de volgende vier onderwerpen:

  • 1. Je krijgt levenslang pensioen
  • 2. Pensioenfondsen maken geen winst
  • 3. Je krijgt meer pensioen dan je hebt ingelegd
  • 4. Nederland heeft een van de beste pensioenstelsels in de wereld

Klik hier en luister naar het gesprek.

Ga ermee aan de slag

Pensioen3daagse.jpg (26 KB)

Pensioen lijkt voor veel mensen ver weg. Toch is pensioen dichterbij dan je denkt. Stel je krijgt een nieuwe baan, gaat samenwonen/trouwen, krijgt een kind, gaat uit elkaar of je krijgt onverhoopt met een overlijden in je gezin te maken. Deze levensgebeurtenissen kunnen gevolgen hebben op jouw pensioen. Pensioen is dus je hele leven door actueel. Bekijk het filmpje om te zien wat we hier mee bedoelen.

Met behulp van ‘Mijn PDN Pensioen' en de informatie op onze website krijg je meer inzicht in wat er geregeld is voor later.

Je bezighouden met pensioen is niet het makkelijkste om te doen. Als je nog vragen hebt, dan kun je altijd terecht bij de Pension Desk. Ze helpen je graag!

Nederland krijgt nieuwe regels voor pensioen

De regels voor pensioen werkten jarenlang goed, maar dat is aan het veranderen. Daarom hebben de vakbonden, de werkgevers en de overheid samen nieuwe regels voor pensioen gemaakt. Want we willen dat iedereen in Nederland een goed pensioen krijgt, ook de generaties na ons. Als de Eerste en Tweede Kamer akkoord zijn, gaan de nieuwe regels in op 1 juli 2023.
Op onze website staat alle informatie over de ingang van de nieuwe regels en wat dit voor jou betekent bij elkaar onder de tegel ‘Pensioenakkoord’.

Jouw mening telt!
PDN Magazine (verschijnt 2x per jaar) lees ik ......