Nieuwsberichten

Zorgen om situatie in Oekraïne – Update Gepubliceerd op: 23-03-2022

Het fonds heeft zijn uitsluitingenbeleid aangescherpt door ook alle Russische bedrijven uit te sluiten. Russische staatsleningen werden al uitgesloten o.b.v. EU-sanctiewetgeving.

Begin deze maand berichtten we al over de crisissituatie in Oekraïne, de grote humanitaire gevolgen en de weerslag op de economie. De situatie is nog niet verbeterd en een vreedzame oplossing lijkt helaas nog niet in zicht.

Vanwege de combinatie van een oorlogssituatie en de specifieke situatie in Rusland, waarbij een groot deel van de bedrijven in meer of mindere mate door de staat gecontroleerd worden of staatseigendom zijn, wordt de uitsluiting uitgebreid naar alle Russische bedrijven.

Verschillende landen en bedrijven stellen steeds meer sancties in en de gevolgen voor de economie zijn al goed merkbaar maar blijven tegelijkertijd onvoorspelbaar. Het fonds blijft alle ontwikkelingen op de voet volgen.

Link naar het vorige nieuwsbericht.

Voor meer informatie over ons beleggingsbeleid en waar we als PDN in beleggen, ga naar Duurzaam en verantwoord beleggen op de PDN website.

Jouw mening telt!
PDN Magazine (verschijnt 2x per jaar) lees ik ......