Nieuwsberichten

Nieuws uit het bestuur: efficiëntere werkwijze en toekomstverkenning Gepubliceerd op: 14-03-2022

In de werkwijze van het bestuur gaat wat veranderen. Twee bestuursleden van PDN zullen worden belast met taken die gericht zijn op de procesbeheersing binnen het fonds en de uitvoering van de door het bestuur genomen (beleids)besluiten (operationeel bestuurders). De planning is dat de nieuwe werkwijze in april van start gaat.

PDN ziet de ontwikkelingen binnen DSM en daarbuiten. DSM zit midden in een transformatieproces naar een bedrijf in Health, Nutrition and Bioscience. Een gevolg daarvan is dat het aantal medewerkers in Nederland gestaag zakt. DSM heeft nog steeds een eigen ondernemingspensioenfonds, maar steeds minder deelnemers zijn werkzaam bij DSM zelf. Buiten het fonds is de wereld ook aan het veranderen. Het nieuwe pensioensysteem biedt nieuwe mogelijkheden, maar kent ook de nodige risico’s en dilemma’s.

Het bestuur van PDN heeft besloten niet af te wachten, maar te onderzoeken wat dit voor ons betekent. Welke mogelijkheden zijn er voor de toekomst, zowel voor het fonds als voor de uitvoeringsorganisatie DPS? Wat moeten we wanneer doen om onze kansen te maximaliseren en de risico’s te minimaliseren? Welke informatie hebben we al in huis en welke informatie moeten we actief binnenhalen? We gaan dus ook extern de mogelijkheden verkennen en informatie ophalen. Het belang van alle deelnemers staat daarbij uiteraard voorop. ‘Besturen is vooruitkijken’ en we zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om deze verkenning tijdig uit te voeren. Dat stelt ons in staat om, wat de uitkomst ook is, tot een afgewogen besluitvorming te komen en eventuele stappen tijdig en zorgvuldig te nemen.
We houden jullie op de hoogte!